Isak 10 månader


Skyhigh LOVE ♥

.

Veckor och månader år så fort och min bebis är ingen bebis längre han är ett barn.

.

Gosa och kela. Han kan nu uttrycka sin kärlek för oss genom att pussas vilket han har gjort ett tag nu men genom att gosa och kela med oss, det finns inget mysigare och detta njuter vi verkligen av! Om han vill ha min uppmärksamhet så brukar han dra i mig och säga mamma tills han får det (speciellt när vi sitter vid bordet och han sitter i sin stol).

De färdigheter som han redan har har utvecklats ännu mer nu.

Egen vilja. Han visar som alltid att han har en stark vilja och det blir väldigt uppenbart när han har invändningar mot något han inte gillar. Om han inte är på humör, om han inte vill sitta i sin vagn, eller bilstolen (vilket är ganska ofta nu för tiden), låter han oss definitivt veta det. Han kan bli riktigt arg om vi tex tar ett föremål från honom. Vill gärna vara med (och se) i allt som vi gör.

Aktiv. Han är väldigt aktiv och sitter inte still många sekunder, vill gärna också klättra överalt, vilket innebär att jag spenderar mycket av min tid genom att följa efter honom och både han och jag är väldigt trötta i slutet av dagen, vilket resulterar i att jag också somnar när jag nattar honom.

Står utan stöd. Att krypa, ställa sig upp från sittande/liggande och tvärtom, sitta på huk och stå på knä är lätt som en plätt sen länge sen, och har tagit ett steg eller två någon gång men sedan sträcker han ut handen eller gnäller till när han vill ha hjälp.

Stark. Han har alltid varit stark, och kan man lyfta 1,5 kg utan problem då är det en stark 10-månaders bebis.

Pratar och pekar: Babblar konstant på sitt babyspråk, och kan säga mamma, pappa, där och titta men har också sagt ”gott och vovv” några gånger, och pekar på saker. Förstår när vi säger ”kom hit”, ”titta där” och ”vinka hejdå”, ”var är lampan”.. vinkar, klappar händer..

Minne. Han vet var han hittat saker och återkommer till den platsen och letar efter dem.

Kul. Andra barn, krypa runt och bli jagad, dansa, allt som rör sig, min mobiltelefon, bada, gå, bläddra i tidningar, böcker har blivit roligare nu, undersöka ALLT, vrida och vända, öppna, stänga, trycka på alla knappar som finns, men han reagerar väldigt bra på ordet nej vilket jag nu tydligen säger allt oftare. Då stannar han upp och släpper det han var på väg att ta och tittar på mig. Men det är inte alltid han hör att mamma säger nej.

Uppmärksamhet. All eyes on me, please! annars ”ropar” han tills vi svarar, bankar i bordet, spelar uttråkad..

Äter själv och äter allt. Han älskar att äta själv med händerna (pincettgreppet utövas flitigt sedan många veckor tillbaka) och tuggar maten med sina små tänder. Äter allt men äter små portioner. Dricker ur vanligt glas. Försöker ofta sno skeden från mamma och blir arg om han inte får. Dricker i stort sett alltid vatten ur vanligt glas.

Tänder. Har 4 tänder (två uppe och två nere).

Sova. Har ändrat och ”flyttat fram” sina sovrutiner: sover bra just nu: två (ibland tre) naps (sammanlagt ungefär 2 timmar om dagen) under dagen och sover ca.19-08 och jag kallar det förstås sovmorgon.

Växer och växer. Har stl 86 i kläder, en del i stl. 80 men vi kör på 86 för det funkar jättebra. Även up&go's kör vi stl 6 (ett litet tag till iaf).


Kommentarer
Postat av: Therese- Mamma till Ameah

Vad duktig han är och vad han pratar <3 Finaste Isak. Grattis till hon på 10- månadersdagen!

2011-12-12 @ 22:18:42
URL: http://mylifeinthai.se
Postat av: cc

Vilken sötnos! Grattis grattis :)

2011-12-12 @ 23:06:58
Postat av: fian- mamma till Alex

Sötisen! ååå så duktig han är o kan säga så mycke :)

Ursöt bild o såå fina kläder! Kram på er o en glad Lucia.

2011-12-13 @ 10:30:02
URL: http://fianandersson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0