Dagens sötnos..


..sover i bilstolen, jag fick gunga honom till sömns. Han vaknar vid 3-4 och då brukar älskling gå upp och byta på honom och sedan lägga honom mellan oss i sängen så at han får äta. Ett par timar senare ringer klockan, då ska älskling upp för att åka till jobbet, vi myser alla tre en stund och sen går han upp och jag och Isak fortsätter sova och mysa i sängen, tills magen börjar spöka.


Baby Björn eller Cybex i go..?

Min internetuppkoppling har strulat hela dagen.. tråkigt! Igår innan jag skulle till frisören tog jag en sväng in till Babyproffsen för att inhandla en bärsele.. det är inte lätt att välja alltså.. och efter att ha tittat på de olika som de hade i butiken, fastnade jag på Baby Björn original och Cybex i go som har fler funktioner, den har huvudstöd av plast (som man kan ta ut om man vill) för att kunna bära barnet i liggande ställning. Jag köpte Baby björn men har hört att folka har klagat på dem så jag funderar på att gå tillbaka med den idag och byta till Cybex istället. En i orange dessutom:)


Baby Björn

Cybex i go


Ace 2 år idagIdag fyller vår rottis 2 år. Tänk att han igår var en liten valp som jag bar på hela dagarna. Jag kunde inte låta bli att ha honom i famnen hela tiden och gosa med honom. Han var så rund och söt min pluttis :) När vi bodde i lägenhet och skulle gå ut med honom vågade han inte gå nerför trappan hehe, då såg jag alltid ännu ett tillfälle att ta honom i min famn.


Nu är han stor och fortfarande älskar att gosa. Han älskar att bli klappad och vill hela tiden vara hos oss..


Att vara stolt..

..över sig själv.
Vi människor är så olika och alla är unika på sitt sätt. När vi tycker att någon lever sitt liv på ett sätt som vi själva aldrig skulle göra kan vi tänka "tack och lov att jag är jag och inte hon/han och att jag inte tänker så". Så olika är vi.

Jag tycker att alla borde vara och visa att man är stolt över sig själv och sitt sätt att tänka, de val man har gjort oavsett vad det är eftersom alla lever på ett sätt som är bäst för just dem, ett sätt som de själva tycker är bäst.

Att vara stolt över sig själv handlar just om en själv, om de mål eller delmål man har uppnått i sitt liv. Stora som små. Det betyder inte att man tycker att man själv är bäst och att alla andra har/gör fel.

Jag är stolt och glad över min familj som har hjärtat på rätt plats. Jag är stolt över oss och vårt hus som vi själva har byggt, att vi har vågat oss in på den vägen och klarat den.  Jag är stolt över mig själv för att jag klarar av vardagen med Isak och samtidigt pluggar på distans. Att det går så bra ändå och att jag inte ens skulle tänka tanken att ge upp, eller börja fundera på vad jag offrar eller har offrat för det här livet. Att jag klarade förlossningen, och att min kropp inte har tagit stryk av graviditeten, och att just den här finaste lilla pojken är just vår lilla pojke.

Jag är stolt över mycket och små saker i mitt liv och jag är glad och tacksam för de fina saker jag har fått uppleva. Att vara stolt över sig själv gör att man fokuserar på det positiva och strävar efter att bli bättre. Alla har vi något vi borde vara stolta över, och det ska vi vara!!


Dagens sötnos..


..som har tröttat ut mig fullständigt. Han har haft ont i magen hela dagen, och jag är helt slut. När A kom hem från jobbet och tog över, då somnade Isak.. :)


Inramat

Vi har glömt bort att vi har haft dessa tavlor jättelänge här hemma, och nu är de äntligen inramade. Jag har även köpt en tvillingram och ramat in ett par bilder. Tycker att det är så kul att pyssla hemma när jag har tid. Har även målat ramen till tavlan med Isaks fotavtryck men den är inte riktigt klar, den ska dekoreras också. 


Tiden går fort..

..när man har roligt! Och det var precis det vi hade heeela helgen! Så himla roligt, mycket folk, massa god mat, gamla minnen, nya roliha historier, man skapar nya minnen.. och tiden har gått alldeles för fort. Tack fina ni för en supertrevlih helg!En supertrevlig dag..

.. har vi haft idag, med besök, massa god mat och mycket skratt! Härligt! Nu är vi ganska trötta, Isak sover och vi tänkte kolla på film..
Vår plutt är sex veckor gammal idag, och vi smälter av alla hans stora leenden ♥


Proud mama


Vi är tillbaka från BVC och vi kunde inte vara mer stolt. Våran älskling har gått upp 840 gram på två veckor!
 Han väger nu 4870 gram och är 56,5 cm lång. Har växt 2,5 cm. Och så lugn och duktig han var, men det har han varit varje gång på BVC. Det går så bra det här tycker vi! ♥


Nu drar vi..

Tjoo.. har haft fullt upp hela morgonen/ förmiddagen med plutten, mormor och morfar kom förbi med fika, sen var det städning.. nu gör A lunch och snart bär det av till BVC. Senare idag kommer moster och hälsar på över helgen, och imorgon får vi mer besök..


Var hos..

..optikern tidigare idag och tog en sväg inne på Lindex, och kunde inte låta bli att köpa..


vilken härlig färg!
Nu ska vi få besök.


Varmt


14 grader varmt har vi här idag :) Fantastiskt!


Solen skiner och..

Godmorgon! Idag har vi alla tre myst i sängen en stund innan vi gick upp. Vi har ätit frukost och nu har A åkt iväg för att fixa något med bilen och jag och Isak lyssnar på Mozart och Beethoven här hemma. Hoppas ni får en underbar torsdag!


Passade på..

.. att sova i 1,5 timme när Isak somnade vid 12.30. Det gör verligen skillnad, jag har fått ny energi och känner mig piggare. En ny rutin innan vi går och lägger oss har blivit att vi tröstar Isak som har ont i magen i ungefär 1-1,5 timme. Sen vaknar han vid ungefär 4 och 8 för att äta. Det har blivit lungare på dagarna nu, han sover för det mesta.

NyttDagens sötnos


Min plutt ♥


Mammalivet

Jag älskar mammalivet och att ta hand om min skrutt och det känns som att jag har gjort detta hur länge som helst. Att vara förälder är en roll man växer in i och det ganska snabbt. Men är det inte märkligt hur snabbt och hur mycket information man tar till sig på så kort tid, man skapar ganska snabbt rutiner och känner sig bekväm och trygg i mammarollen?

I början var det svårt att göra något annat när jag hade Isak i famnen, men nu är det multitasking på hög nivå, jag matar Isak samtidigt som jag står på ena benet och med andra benet försöker jag dra babysittern, som är på soffan, närmare för att sätta ner honom. Jag äter frukost samtidigt som Isak ligger på amningskudden och äter.

Man blir så intresserad av allt som har med bebisar att göra och och helt plötsligt kan man en massa knep och har hittat till internetsidor, böcker och andra produkter, ja allt för att underlätta för sig själv och sin bebis.. Och man törstar alltid efter mer kunskap och kämpar för att komma ihåg allt, eller så mycket som möjligt i alla fall så glömsk som man har blivit efter att ha fått barn, eller är det all trötthet som sitter som en sköld runt hjärnan och skyddar så att ingen information kommer in.

Men det bästa är att man varje dag vaknar med ett leende på läpparna, och med så mycket kärlek för någon. Någon som man aldrig mer kan föreställa sig livet utan. Varje dag lär vi känna varann lite bättre och kärleken växer sig allt starkare för varje dag som går.

 Det är mitt mammaliv, och jag fullständigt älskar det ♥


Foot casting


Vi gjorde fotavtryck på Isak två gånger med och kolla skillnaden på storleken på fotavtrycken på bara 10 dagar!


Rond 2..

med Isak avklarad.. han sover nu och jag tänkte eventuellt återgå till rapportskrivandet.. han ingen lust längre.
Älskling håller på och lagar lammfärsbiffar till middag.


Present som Isak fick igår.


Godmorgon..

Nu sover Isak efter att jag försökt trösta honom i en timme.. Det är sjukt att inget hjälper mot hans magont. Jag har försökt amma, ge honom ersättning, napp. Det blir lite bättre när jag håller honom upprätt. Nu kommer han att sova en timme eller två och sen sätter det igång igen. Stackaren!

Jag ska försöka skriva på min rapport så länge, nu när det är lugnt..


Barnets första utvecklingssprång

5 veckor - Upplevelser
Vid det första språnget börjar barnet bli alltmer uppmärksamt och vaket, och alla barnets sinnen är känsligare än tidigare. För barnet upplevs allt hon ser, känner, hör, luktar och smakar nu annorlunda än förut och det kan vara förvirrande och skrämmande. Det enda sättet barnet har att uttrycka sin rädsla är att skrika och gråta, och söka trygghet i sina föräldrars armar.

Exempel på nya färdigheter:
-tittar och lyssnar mer uppmärksamt och längre stunder omkring sig
-är mer medveten om att man rör vid henne, mer medveten om olika lukter
-ler för första gången eller oftare än förut
-är vaken och alert längre stunder
-Rent fysiskt kan man också ofta se förändringar, såsom att matsmältningen fungerar bättre, barnet kräks och rapar mindre ofta, och gråter kanske riktiga tårar för första gången.


Lördag 19. mars


Idag blir vår plutt fem veckor gammal ♥

Idag är jag obotligt trött. Älskling håller på med vår hylla till sovrummet, det ska bli så så bra sen när vi sätter upp den! Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och senare idag får vi kusinbesök. Hoppas ni får en trevlig lördag!

 


NAN


Nu byter vi från Semper till NAN, av någon anledning känns som att vi borde ha gjort det från början.


Bebisgrejer


Bebisgrejer från dagen shoppingrunda


Shoppat


Ser fam emot varmare dagar.


Tog en sväng förbi häjsokostaffären och köpte bl.a. amningste. Då Isak har så ont i magen, tänkte jag testa amninsteet från Weleda. Förhoppningsvis ska detta vara jättebra och lindra spädbarnskolik.


Out and aboutIdag kom mormor förbi och så tog vi en långprommis på stan och mamma shoppade loss.


Superfint väder, och Isak sussade sott i vagnen hela tiden, men efter 2,5 timme så ville han hem.. och tur var väl det för annars hade vi återvänt hem med tom plånbok.


Vi idagEtt par (halv)dåliga bilder från idag. Min mobilkamera ger bra bilder bara om det är superljust ute och inne.


Du är det finaste jag vet


Mammas lilla skrutt ♥


Är det värt det..

Nu har jag varit duktig! Jo jag har skrivit klart presentationen av gränssnittet till vårt grupparbete. Ja att sitta så här i timmar och skriva tentamen och göra andra individuella och grupparbeten börjar kännas alldeles för jobbigt då det tar upp min dyrbara tid som jag vill spendera med min älskling och vår lille prins. Det är inte värt det! Därför har jag kontaktat skolan för att göra en individuell studieplan, och skulle det inte heller fungera så tar jag studieuppehåll. Jag vill inte missa en sekund av Isaks liv! I söndags när jag åkte iväg för att fixa naglarna så känndes det jättekonstigt att gå ifrån honom, och det kändes som att jag satt på nålar tills naglarna var fixade, så att jag kunde gå hem. Nä, ingenting är viktigare för mig än mina pojkar!


Hey

Godmorgon! jag vet inte vad som har hänt men Isak sov nästan fyra timmar i sträck innan han vaknade första gången. Kan det ha något att göra med pysventilerna mån tro? :) Hur som helst så är det helt fantastiskt!
Vi har även fått supebra väder, sol! så vi ska ut och ta en prommis lite senare, ska först försöka komma igång med gränssnittpresentationen till grupparbetet..


I pappas famn..


Sover i pappas famn

Kl. är 21. En unge i minuten? Absolut! :)


Mys..

Hejje! Å vilken morgon/ förmiddag vi haft. Isak och jag bara myste i timmar. Jag spenderade nästan två hela dagar med att skriva hemtentamen, så idag bestämde vi att vi bara skulle mysa jag och min plutt ♥Nu väntar kaffe, lite plugg och i eftermiddag är det grupparbete med handledningsträff.
Vad hittar ni på idag?


Egentid


Nu har mamma bokat in lite egentid. Jag ska gå och fixa naglarna. Moster här passar Isak så jag kan vara borta i 1,5 timme.


Din bebis utveckling - 1 månad

Hålla upp huvudet
Ditt barns nackmuskler blir starkare, vilket gör det möjligt att hålla upp huvudet korta stunder. Din bebis kanske kan lyfta upp huvudet när den ligger på mage och eventuellt även vrida huvudet från sida till sida. Om bebisen sitter i bilbarnstol eller bärsele (särskilt om det finns lite hjälp med stöd för huvudet), så kanske den kan hålla upp huvudet.

Utforska fingrar och tår
Vid födelsen hade bebisen ingen aning om att den hade armar och ben. Gradvis förändras detta i och med utforskandet av den egna kroppen. Händer och fötter brukar vara det första som upptäcks. Du kan uppmuntra utvecklingen genom att hjälpa till med hand- och fotlekar, gärna med sång eller ramsor.

Sugreflexen lugnar
Bebisar både behöver och tycker om att suga. Eventuellt har du upptäckt att en napp hjälper ditt barn finna ro på egen hand. Eller också väljer bebisen kanske att suga på fingrar eller händer.

Röstens utveckling
Din månadsgamla bebis gör kanske fler ljud nu -- gurglande, jollrande, stönande, nynnande ljud som alla hjälper till att uttrycka känslor. Svara gärna genom att härma och kommunicera ansikte mot ansikte. En del bebisar börjar tjuta och skratta tidigt. Om du har händerna fulla med annat, kommer ditt barn att tycka om att höra din röst från andra delar av rummet. Ögonkontakt kan vara längre stunder nu.

Bebisen har känt igen dig sedan den var några dagar gammal, men i slutet av den här månaden kommer den att kunna börja visa det. Ungefär hälften av alla barn börjar ge tydliga tecken på igenkännande av deras föräldrar i den här åldern -- med andra ord, så reagerar de annorlunda gentemot mamma och pappa, än de gör gentemot främlingar. Din bebis kanske blir mer stilla och tar ögonkontakt med dig och en del bebisar börjar redan le när de ser sina föräldrar.

Sång, musik och olika ljud
Nu när din bebis är vaken längre stunder på dagen, så kan du erbjuda mer stimulans. Pröva att sjunga eller spela musik. Andra ljud, som klockspel eller tickandet av klockor, kan också roa. Variation stimulerar och så småningom kommer du att kunna se vad som är ditt barns favoriter.

Nu kan bebisen följa saker med ögonen
Eftersom bebisen har lärt sig fokusera med båda ögonen nu, så kan den följa objekt som rör sig med ögonen. En del barn kan göra detta tidigare, i korta stunder. En skallra eller annan leksak som förs fram och tillbaka framför bebisens ögon kan verka helt fascinerande. Du kan också leka följa-blicken-lekar genom att röra ditt ansikte från sida till sida.

Affärerna är fulla av "utvecklande" leksaker, men vanliga hushållsobjekt fungerar lika bra. Aluminiumfolie eller en färgglad plastslev är lika roligt att titta på, om du rör dem fram och tillbaka, upp och ner. Det kan ta ytterligare tre månader innan bebisen kan följa rörelser upp och ner helt och hållet, men det kommer säkert att skapa intresse redan nu.

babycenter.com


Isak en månad ♥ och förlossningsberättelse

Gud vad tiden går fort! För en månad sen upplevde jag den värsta smärtan i mitt liv, men också det häftigaste och mest underbara som man kan uppleva, jag blev mamma!

Det började..
11. februari, jag och älskling var hos barnmorskan och allt var jättebra. Hon bokade då en ny tid för nästa träff och det skulle ske 21. februari, dagen innan min BF. Jag tyckte att det var lite sent och sa till henne att jag tror att bebis kommer tidigare, i mitt huvud tänkte jag på den 14:e, alla hjärtans dag :)

Sen åkte älskling till jobbet och jag var hemma och pluggade under eftermiddagen och tog en promenad med Ace. Ringde upp en tjejkompis och pratade om förlossning. Jag funderade på att gå till gymet senare på kvällen vid kl.18 när älskling kom hem från jobbet.

Men istället började vattnet sippra när jag letade efter mina träningskläder och jag anade vad det var och det kändes overkligt. Jag ringde till förlossningen vid kl.18.50 och de sa att jag skulle vänta till kl.21 och se om det kommer mer vatten och då skulle jag ringa tillbaka för att åka in till förlossningen för då var det säkert vattnet som gick.

Kl.21 ringde jag tillbaka till förlossningen. Jag skulle åka in vid 21.30. Vi var uppe på förlossningsavdelningen runt kl.21.45 och möttes av en supertrevlig bm som bekräftade att det var fostervatten som gick och kopplade på CTG. Där låg jag i kanske en halv timme. Sen sa hon att vi skulle komma in nästa dag kl.08.30 för att de skulle sätta igång värkarna. Hon berättade om olika metoder de använder vid igångsättning, jag fick en informationslapp och så åkte vi hem. Vi var hemma runt kl.23.30.

Samma natt runt kl.02 vaknade jag av en stark mensvärk, inget som liknar de jag hade de förgående veckorna. Och så halvsov jag och värkarna kom ungefär varje halvtimme. Runt kl.05 satte jag på tensen för då var värkarna ganska starka. Älskling har inte heller sovit då han hoppade till varje gång jag fick en värk. Så han gick upp. Jag låg kvar i sängen och kämpade för att justera tensen så att den är på gränsen att jag känner både elstötar och värkar, eftersom jag tyckte att elstötarna var obehagliga.

Älskling gick ut med Ace och sen gjorde frukost och kaffe, då hade klockan hunnit bli 06 och jag ville gå upp, för jag ville att vi skulle åka in. Han hjälpte mig att gå upp men det var så jobbigt. Jag hade ingen ork att stå på benen, värkarna hade tilltagit ganska rejält. Jag hade ont hela tiden. Men med hjälp av älskling tog jag mig till badrummet och försökte göra mig i ordning, och sedan skulle vi upp till övervåningen, och jag la mig i soffan. Jag var kaffesugen men värkarna var alldeles för starka för att jag skulle orka äta eller njuta av mitt kaffe. Och konstanta, jag fick ingen chans att andas ut och samla krafterna. Vi ringde till förlossningen och de var förberedda på att vi skulle komma in.

Vid kl.08 gick älskling ut till bilen med bb-väskan och sedan hjälpte mig till bilen. Det var jättejobbigt att sitta i framsätet och varje liten ojämnhet på vägen kändes som världens största gupp. Men som tur är ligger sjukhuset bara några kilometer från oss. Eftersom det var lördag fick vi gå in genom akuten. Så fort vi kom in, och det gick inte så fort kan jag säga, så tog vi rullstolen som stod där vid ingången. Det var hemskt obehagligt att sitta återigen men det varade inte länge, in i hissen och upp till femte våningen.

Där möttes vi av en annan supertrevlig bm som upprepade andas, andas och jag liksom hade lite svårt att fokusera på andningen men när hon stod där framför mig och strök mig över ansiktet och sa andas, andas så gick det lite bättre.. Sen tog älskling över och hjälpte mig andas.

Hon undersökte mig och sa att jag var 10 cm öppen och bebisen kommer snart och hur jag gjorde hela jobbet hemma, och efter blev är allt som en dimma. Det tog ett par sekunder att inse vad bm precis sa men jag blev glad och samtidigt rädd för hur ont det skulle göra att föda.

Jag blev med detsamma förflyttad till förlossningsrummet och en annan säng. Jag ville ha ryggbedövning men det fanns ingen tid. Jag hade aldrig trott att jag skulle klara mig med endast tens och lustgas. Och mitt i allt krystande fick jag lämna ifrån mig tensen och även lustgasen eftersom enligt bm så kände inte jag värkarna ordentligt. Och det är helt otroligt vilken kraft och styrka man kan hitta inom sig själv! Efter 42 minuter så föddes vår plutt. En helt fantastisk och så häftig upplevelse! Och vi fick äntligen träffa vår efterlängtade bebis!

Där låg han på mitt bröst och vi var helt överväldigade av lycka och hans perfektion. Jag har aldrig känt så förut. En kärlek så stark. Vi är nu en familj. Ett band så starkt, ett band som aldrig kan brytas ♥♥♥


All good


Min ögonsten
Han har växt till sig ordentligt. Har gått upp 500gram och väger nu 4030 gram och är 54cm lång, vilket betyder att han har växt 2,5 cm, på en vecka. Mycket bra! Han som fick mama att orora sig och tro att han inte åt tillräckligt mycket.

När vi var på väg hem från BVC fick jag ett samtal från blomsterhandel, de hade blommor till mig och undrade när de kunde komma och lämna dem.

De var från min arbetsgivare. Två buketter en stor och en liten som sitter ihop med ett band.


Sjukt trött

Har gått upp kl.8 efter flera försök att somna om, sen kl. 5. Den senaste veckan har varit så här.  Isak vill äta men somnar vid bröstet sen när jag lägger ner honom så vill han äta igen men återigen somnar han vid bröstet. Napp vill han inte ha. Sen är det hans lilla mage som krånglar och gör ont. Jag, som alla andra nyblivna föräldrar, har inte fått mycket sömn sen han föddes, men det är nu jag börjar känna att mina krafter börjar ta slut.

Att försöka hitta motivation och koncentration till att göra mina två hemtentamen kommer att vara en enorm utmaning! Det får bli som det blir, antar jag. Kl.14 idag har vi tid på BVC och senare idag kommer moster och hälsar på över helgen!

Nu ska vi se om Isak vill sova i 10 min så att mamma kan ta en dusch. Jag vill vara en supermamma som vars energi aldrig tar slut och som hinner duscha och äta frukost på nolltid och laga mat och trösta/mata mitt barn samtidigt, sjungandes!


Det blev inte som jag tänkt mig

Nu har mamma precis gått hem, hon kom förbi med fika och meningen var att hon skulle ta hand om Isak ett par timmar för att jag skulle göra min hemtentamen, och gissa vad? Isak har sovit i princip hela tiden sen mamma kom och vi satt och fikade, jag har inte skrivit en mening! Motivationen ligger liksom i botten..


Detta hade mormor med sig till plutten.


Vill vara i mammas famn..

Idag är det en sån dag då Isak bara vill vara i famnen, det var det igår också i och för sig, men då var mamma här och tog över ett tag för att jag skulle kunna göra annat.Han somnar i famnen men sen när jag lägger ner honom sover han 20 minuter i taget. Sen börjar han vrida på sig och trycker upp rumpan med benen så kommer det ett skrik och så håller vi på. Vi har slutat med Miniform och väntar på leveransen Windi pysventiler istället.
Det här ska vi ta oss igenom!

Hade tänkt att vi skulle ta en promenad senare, men det snöar och blåser, det är katastrofalt dåligt väder. Egentligen har jag ingen lust att gå ut.


Kan inte sluta pussa på hans små fötter :) ♥


Skriver..

Nu är mormor här och vaktar Isak medan jag försöker skriva klart min rapport. Jag har en till rapport + två hemtentamen som ska lämnas in på söndag.. Det betyder mycket jobb, men jag får se hur mycket jag hinner göra tills dess..
Nu har det börjat snöa här hos oss.. :( inte kul!

Underbara liv..

Ibland kan det vara svårt att se allt det fina i vardagen. Mellan jobb, plugg, städning, matlagning, träning och all stress, hinner vi inte uppskatta det fina man har, alla fina människor vi har omkring oss. Vi ter på oss för mycket och har svårt att se det positiva istället för det negativa. Att inse möjligheter istället för problem. Det är så lätt att tappa bort sig och ta allt för givet.

Man måste prioritera. Ibland krävs det att man släpper allt ch bara är, strunta i alla sysslor och hobbies och det som gör oss ledsen och arg, och inse allt man har att vara glad över egentligen, alla fina stunder med familj och vänner, dyrbara dagar, timmar, minuter. Allt annat kan vänta. Om vi själva mår bra så kan vi uppskatta det vi har och njuta av livet tillsammans med dem.

Tiden går fort, och vi måste leva här och nu, vara medvetet närvarande i nuet, uppskatta de små sakerna i livet! Fira små segrar, det är det som ger oss kraft att gå vidare och blir påmind om hur underbart livet egentligen är!


Vetevärme

Idag har min plutt ont i magen så hela förmiddagen har jag matat och tröstat honom. Jag blir så ledsen av att inte kunna göra mer för att hjälpa honom. Få bort det elaka magontet! Så därför har vi varit på apoteket och köpt vetenallen Hugo! Plus lite annat.8. mars 2011Snällaste pappa kom förbi med blommor när han var på väg till jobbet.


En unge i minuten


Nu gör vi te + mörk choklad och så tittar vi på en unge i minuten!


Oförklarlig kärlek


Min solstråle ♥


För att lära känna mig bättre..

Ska man tro på horoskopet? Jag tycker att det är kul att läsa det iallafall. Ibland stämmer det riktigt bra :) men de är anpassade att kunna tolkas till vem som helst.
Men jag hittade en beskrivning av egenskaper på mitt stjärnetecken, tvillingarna, och jag tycker att det stämmer mycket bra in på mig.

Stjärntecknet Tvillingarnas egenskaper

 

Utåtriktade Tvillingen har ofta många bollar i luften. En social och mångsidig personlighet med god förmåga att knyta kontakter. Tvillingen brukar ha en vid och brokig bekantskapskrets och är känd för sin humoristiska och pratglada läggning. En charmig natur med glimten i ögat. Tvillingen är verbal, flirtig och trivs i diskussioner. Flexibilitet är kännetecknande, likaså god förmåga att komma till tals med alla sorters människor.

Planeten Merkurius är tecknets härskare. Det brukar tyda på språklig förmåga, mångsidighet och idérikedom. Tvillingen har en stor kunskapstörst på livet och delar gärna med sig av sina tankar och erfarenheter. En aktiv vardag fylld med skiftande aktiviteter hör tecknet till. Tvillingen är ofta på språng och har en tendens att komma lite sent till avtalade tider. God framförhållning är kanske inte Tvillingens melodi. Men med sin charmiga, tillmötesgående läggning och förmåga att prata sig ur alla situationer blir denna tids optimist ofta ursäktad och mycket omtyckt i sociala sammanhang.

Tvillingen föredrar omväxling, och trivs därför inte med stillasittande rutinarbeten. En smula rastlöshet hör tecknet till. Tvillingen brukar bevara sin ungdomlighet och nyfikenhet på livet långt upp i åren och är duktig på att lätta upp stämningen. Den som är född i lufttecknet Tvillingarna är anpassningsbar och uppskattar miljöombyten.

Tvillingen kan ha lite svårt för att bestämma sig och skjuter ofta upp problemlösningar till sista minuten. Men denna flexibla och idérika natur brukar ofta hitta någon finurlig lösning och klarar därmed de flesta situationer!


En del avklarad..

Nu har jag uppdaterat min persona som jag skapade och har även uppdaterat det prototypbaserade scenariot som jag skrivit till grupparbetet och nu ligger det i projektmappen för våran grupp.

Nu kommer älskling med min hamburgare och vaniljmilkshake, ska äta nu.. matlusten har minskat och är orolig då jag ammar.. Har gått ner till min ursprungliga vikt två veckor efter förlossningen, men jag vill inte att det ska fortsätta så här. I och för sig så har jag inte varit så aktiv så jag antar att det därför, och man tänker inte på sina egna behov när man har en nyfödd hemma. Jag kan gå hungrig halva dagen utan att tänka på det, och sen på eftermiddagen när hungern gör sig mer påmind då inser jag att jag inte har ätit något på hela dagen, men sen när jag vill äta så äter jag väldigt lite. 

Kvinnor behöver lite mer av de flesta näringsämnen när de ammar. Jag får helt enkelt försöka tänka på kosten mer: äta nyttig mat, det är ok att jag äter små portioner, men då får jag äta ofta!
Lovely day


Godmorgon från oss!


Lördag it is

Har försökt plugga lite medan Isak sover. Har blivit avbruten några gånger, men det har gått ganska bra. Han sover men ibland ger han ifrån sig små söta ljud, som en fågelunge :) Idag är han tre veckor gammal min solstråle! Älskling är ute och snickrar ihop något till vårt hem. Annars är jag allmänt seg (sömnbrist) men alltid glad! Vi ska någ ta em prommis lite senare när älskling kommer hem..


Mitt hjärta är överfullt av glädje och kärlek till ER ♥

Finns det något finare än kärlek till sitt barn? Något så stort så vackert.. Att vakna med ett leende på läpparna och planera dagen med min lilla familj är det finaste jag vet. Att ha min älskling bredvid min sida i vått och torrt, och tillsammans har vi skapat den finaste lilla människa, det mest värdefulla vi har. Som vi har längtat efter mer än något annat. Det underbaraste ögonblicket i vårt liv. Det bästa som hänt oss. En gåva.

Att vara föräldrar är ett svårt och tufft jobb, men vi klarar det! Vi har varandra.

Det är ett jobb som man med sådan glädje och helhjärtat ägnar sig åt, det är en självklarhet. Är det inte fint? Hur jobbigt det än må vara vissa stunder så är det något man njuter av, en roll, en känsla som upptar hela ens kropp och hjärta och det gör ingenting om man har skitont i ryggen eller inte hinner plugga. För vem eller vad kan vara viktigare än det som jag älskar högst av allt, mitt barn?

Livet har fått en helt ny mening sen vi fick vår skatt!
Jag sover knappt och lever fortfarande i ett lyckorus. Jag hade ingen aning om att man kunde känna så här starkt för en annan människa. När älskling kommer hem så myser vi och tittar och pussar på vår lilla ängel, vi stänger dörren om oss, vår egna lilla värld, för här är det en helt annan värld, full av kärlek, glädje, stolthet och lycka för stor att förklara!

Vår lilla prins, vi ska älska och skydda dig, hos oss är du alltid trygg. Vi ska alltid finnas här för dig! Vår kärlek till dig är oändlig!


Fingrar och tår och fjäderlätt hår
en blick så klar som såge du tusentals år

Det är knappt jag förstår, en son, han är vår!
En gåva till oss är du min lilla!


FuturoÄlskling köpte det här stödbandet för rygg till mig efter att vi kommit hem från bb men har inte använt den innan.
Har nu haft det här hemma i flera timmar och det känns bättre, men nacken är fortfarande kass..


Hjälpen är här

Nu har vi fått hjälp i form av droppar! Mama var på stan tidigare idag så jag bad henne gå till apoteket och köpa Miniformdroppar och Semper magdroppar. Sen kom hon förbi med det. Nu hoppas jag att det lindrar pluttens magont.


13:15

God eftermiddag.. nu har halva dagen gått.. Vaknade av ett sms imorse. Förlossningsbarnmorskan som hjälpte mig genom min förlossningsrädsla, hon såg födelseannonsen i tidningen och ville bara säga att han är så söt. Ja,hon är världens trevligaste och jag är glad att jag har träffat henne. Hon har betytt mycket för mig under graviditeten och hon lät mig inte ge upp.

Jag sa alltid innan att jag tänker inte föda "normalt", utan det får bli med kejsarsnitt, punkt slut. Och jag skulle absolut inte amma! Men allting förändras. När jag var gravid kände jag att jag inte vill genomgå kejsarsnitt trots min förlossningsrädsla, och när vår underbara kille föddes kändes det helt naturligt och självklart att amma.. So, never say never!


Så här gick jag runt hemma igår, med mössa och luva eftersom jag har så ont i nacken, och ingen vetekudde.


Kärlek och stolthet

En onsdag som håller på att ta slut..
Idag har vi varit på BVC, för att de skulle väga och mäta Isak, och det ser jättebra ut. Han har växt hela 3cm och är 51cm lång och har gått upp ca 400gram och väger nu 3500 gram. Vi fick ta av honom kläderna och lägga honom på bordet och han grät inte alls, trots att han inte gillar att frysa, precis som mamma hehe. Han älskar det varma badvattnet. Ingen skrikig bebis iallafall tänkte jag, det är ju positivt för jag står inte ut med att höra det. Jag vill hjälpa honom och göra allt jag kan för att allt ska bli bra, men om det inte funkar blir jag själv ledsen.
Nu har han börjat få ont i magen och när han sover så hör man plötsligt ett skrik, och sen är det lugnt igen, flera gånger under dagen och även natten. Just nu är det inte värre än så men jag är orolig för hur det kommer att vara..

Vi hade en lång pratstund med BVC-sjuksköterskan, vi fick mer information och råd och även D-droppar. Hon skrev även upp mig på listan för mammagruppen som jag ska börja gå på om ett par månader.

När vi åkte hem så åkte vi förbi sjukhuset och jag tänkte på att nu ligger det en massa kvinnor där och föder barn, och jag börjar sakna de dagar jag var på förlossningsavdelningen/BB, och den trevliga personalen och förlossningsbarnmorskan som jag hade många samtal med kring min förlossningsrädsla. När vi var på bb så kom hon till vårat rum och grattade och kramade oss. Hon tyckte att jag klarade det jättebra och att jag ska vara stolt över mig själv. Och det är jag. Jag är stolt över mig själv och mina två underbara pojkar, min lilla familj. ♥♥

 


Idag insåg jag att jag ser ALLT med andra ögon.

 


Sova

Sängkläder till pluttens spjälsäng. Tyckte att de var så fina så jag kunde inte låta bli att klicka hem dem..

Till barnvagnen


Förvaring till spjälsäng


Sunshine of mine


Hehe sötnos ♥
Nu ska vi till BVC.


Finfint från Koffert


Fint från Koffert webshop. Jag skulle framförallt satsa på gungbänken i rotting.


Från BB

Hade en del bilder på den andra kameran och min telefon som jag glömde föra över till datorn.
Dagen på BB..


Knappt två timmar gammal. Det kändes overkligt att den här perfekta lilla människan var här helt plötsligt


Lugn och trygg i pappas famn


Sov de första 24 timmarna


Trötta men lyckliga ♥ la familia


Bebisens utveckling: Ditt nyfödda barns utveckling

Jag tycker att det är roligt att läsa om bebisens utveckling och det blir så roligt att se Isak gå igenom alla dessa utvecklingsstadier, krypa, sitta, gå, från joller till ord. När jag håller honom upprätt i famnen så brukar han lyfta huvudet, det började han göra bara några dagar efter att vi kommit hem med honom. När jag pratar med honom så brukar han vara lugn och titta på mig och lyssna, han känner igen min röst och vänder på huvudet. Det är fantastiskt att uppleva allt det här.

Armar och ben är fortfarande i forsterställning
Din nyfödda bebis ser förmodligen lite 'ihoptryckt' ut, med armar och ben mer eller mindre i fosterställning. Detta är helt normalt och bebisen kommer att sträcka på sig när den blir mer van vid livet utanför livmodern. Var inte orolig om den ser lite hjulbent ut - det är också en del av att ha legat ihoptryckt inne i livmodern och går för det mesta bort av sig själv vid fem-sexmånadersåldern.

I slutet av månaden kommer bebisen eventuellt att kunna lyfta huvudet lite när den ligger på mage och kan eventuellt också vrida på huvudet från sida till sida. Det lite ryckiga rörelsemönstret kommer att bli mjukare i takt med att centrala nervsystemet och med det muskelkontrollen mognar. Men primitiva reflexer (som sugreflexen) kommer att dominera ännu ett tag framöver.

Nyfödda barn konfronteras med en värld som är väldigt annorlunda från livmoderns varma närhet, vilket är orsaken till att så många små bebisar gillar att bli lindade ganska tätt i en mjuk filt.

Hungern styr
Mat är det allra viktigaste i en nyfödd bebis liv, med sömn på andraplats. De flesta nyfödda vill ha mat varannan eller var tredje timme, dygnet runt. Sömnvanorna infaller kring detta. De flesta nyfödda sover 16-17 timmar om dygnet, vanligtvis indelat i cirka åtta sovstunder. Mot slutet av månaden kan din bebis ha utvecklat något som mer liknar ett klart mönster för mat och sömn, men det kan också ta flera månader.

Gråt är den viktigaste kommunikationsmetoden
Ditt barn har ännu inte utvecklat vad som kan sägas vara en uttrycklig personlighet, men den kommunicerar flitigt genom det medel som står till buds - gråt. Under dygnet rör sig bebisen mellan flera olika sömnstadier, vakenhet i vila och aktiv vakenhet.

Efter den intensiva upplevelse som förlossningen är, håller ditt barn nu på att vänja sig vid alla nya sinnesintryck. Denna månad kan du förvänta dig att bebisen blir lugn och tyst när du håller den i upprätt position och pratar mjukt. Eventuellt svarar den med ett 'aaa'-ljud när den hör din röst och ser ditt ansikte. De flesta bebisar behöver och älskar närhet - att bli buren, smekt, ligga i din famn, bli pussad på och masserad. Beröring är ett viktigt sätt att kommunicera med ditt barn.

Öga mot öga
Ditt barns syn är ännu ganska suddig. Ditt ansikte är det allra mest intressanta att titta på just nu och om inte det står till buds, så kan saker med stark kontrast, som svartvita leksaker och mobiler roa. Nyfödda barn ser bara någotsånär klart på cirka 30 cm avstånd. Med andra ord så kan din bebis se dig när du håller den, men inte så mycket bortom dig. Studier har visat, att bebisar föredrar att titta på mänskliga ansikten mer än allt annat, så håll din bebis nära och prata med den.

Inlärning börjar dag 1
Du kanske har observerat att din bebis ibland är tyst och alert? Detta är en idealisk tid för stimulans -- ta vara på dessa stunder genom att leka och prata med ditt barn. Om du inte får mycket respons när du försöker interagera, så kan bebisen ha blivit sömnig eller gått in i aktiv vakenhet.

Bebisar i den här åldern känner redan igen ansikten och gester intuitivt -- och kan ibland till och med imitera dem. Pröva genom att hålla bebisen så att den kan se ditt ansikte tydligt och räck ut tungan eller lyft på ögonbrynen några gånger. Upprepa och ge bebisen lite tid att kopiera dina rörelser. Det kan ta några minuter och eventuellt händer ingenting -- men du är definitivt under observation.

Lek med nyfödda
Mobiler med kontrastrika färger och mönster och bilderböcker med tydliga konturer är det som är mest fascinerande för bebisen just nu. Men håll ett öga på hur ditt barn reagerar på interaktion och stimulans. Det är ett utmärkt sätt att hjälpa ditt barn lära sig om världen, men en del bebisar orkar bara med korta stunder eller stimulans av ett sinne i taget. Om din bebis gäspar, tittar bort, böjer sig bakåt, vänder bort ansiktet, kinkar eller gråter, så är det tecken på att den håller på att bli eller är överstimulerad. Bebisen kommer också att visa vad den tycker om och tro det eller ej -- inom kort kommer du instinktivt att förstå vad ditt barn försöker "säga".

Bebisar brukar fascineras av sin egen spegelbild. Om du har en okrossbar spegel för bebisar, kan du sätta fast den i barnsängen så att ditt barn kan roa sig genom att titta på sig själv. Din bebis kommer inte att känna igen sig själv ännu, men kommer säkert att titta på vad som händer i spegeln ibland. Aktivitetsleksaker med saker man kan titta, slå och lyssna på ger bebisar möjligheter att öva arm-, hand- och fingerkoordination -- och det blir mindre tråkigt att bara ligga. De första månaderna kommer armrörelserna inte att vara fokuserade nog för att kunna nå specifika objekt. Det kommer lite senare; vid fyra eller fem månaders ålder.

babycenter.com


RSS 2.0